19 Şubat 2009 Perşembe

cevaben

"kapılar" diyorsun,
aralık bırakılmış,
sert çarpılmış,
yerinden sökülmüş.

kapı yok.
(kaşık gibi, kaşık da yok demiştim, sen de ama büküyolar demiştin bana.. bu kadar gerçek işte, içerisinden geçip dışarısına çıktığımız kapılar.)

kapı bizim için hep "dışarıya" açıldı. bu kavram kargaşasına yol açabilir elbette kimi zaman. hayatın dışarısına açılan kapılar ile hayal dünyasının dışarısına açılan olmak üzere 2 çeşit kapılarımız vardır ve zaman zaman açıp kapatıyoruz kapılarımızı, zaman zaman suratımıza kapatıyorlar.

kapıları söküyorsun zaman zaman sen, kapıların yerinde yeller esiyor, külü bile kalmıyor geriye. menteşelerin bıraktığı boşluklara kelimeler sokuşturuyoruz ozaman, çirkin görünmesinler diye.
malum şu hayatta başımıza gelebilecek en büyük felaket estetiğinden şüphe duyduğumuz bir ömre hapsolmak..

başıma geliyorlar "sen ne yapıyorsun", diyemiyorum ki "yazı yazıyorum, kapılar hakkında ve aslında sizin sandığınızdan çok daha önemli bu, dünyayı kurtarma görevimi 5 dakika erteleyebilirim, çünkü dünyayı kurtarabilmek için ihtiyacım olan besini buradan elde ediyorum. diyemiyorum. diyemem. para veriyorlar bana. para benim bunu dememe engel. bunu yazmama. bunu yapmama. ama bu isteği bastırmam için yeterli değil. ama yalan söylemem için sebep. para. para olmasa da yalan söylerim aslında, ama bu başka..

gerçek hayatın bir kurbanı olmak çok sıkıcı, "gerçek hayat bana kurban olsun" tadını, yani bir nevi daha evvel söylediğim gibi sahile kül silktiğim günlerin serin taşaklarını çok seviyorum. kim sevmez ki..

bazen tam en yalnız olduğunda, seni düşündüğümü ben de söyleyebilmek isterdim. bunca zaman kendimi çok yalnız hissettiğimde eğer seni yanımda bulabilseydim. çok yalnız olup senin yanına gelmediğim sürece var olmadığını bilmeseydim (ya da bildiğimi unutabilseydim).

şimdi her şeye kırılırken, en çok da sana kırılıyor olmam ve bunun senin hiçbir şey yapmadığın bir döneme denk geliyor olması kötü biliyorum. geriye dönüp seni suçlayabileceğim hiçbir şeyin bir manası olmadığı gibi, şimdiki zamanda yokluğunun müsebbibi olarak yine söyleyecek sözüm yok. ama içim kırık dolu işte.

bir daha göremezsem seni diye, aklıma gelmişken söyleyeyim seni elbette çok seviyorum. benim için taşıdığın anlamı her zaman çok sevdim. seni bu kadar çok sevebilmiş olmayı, tüm kimsenin sevmediği yanlarınla sevmiş, kabul etmiş olmayı çok sevdim. ortak olmayan onca yanımıza rağmen ortak olan her ne ise arayıp arayıp bulamadığımız onu çok sevdim. senin yanında mutlu olduğum zamanları çok sevdim.

ama senin de demiş olduğun gibi -ki sıklıkla olduğu gibi çok güzel demişsin -

"şimdi artık ben başka bi yerdeyim"

karşı kıyıdan bakıyorum.


(cevaben : http://stuckonrewind.blogspot.com/2009/02/numb-with-meaning.html)

1 yorum:

stuckonrewind dedi ki...

so you have let go
all i was sayin
was that we're all lonely individuals and however close you get,
there is a point you cannot pass over
i'm happy that you're happy
if you are actually
well , for me...
i guess its not what i seek
that, i understood a little late but its ok
its how i become the person who i am
that does not seek happiness

we always pay for what we do
thats my way to mend the lives i broke

seeing what you say yes it actually breaks my heart
that you misunderstood it all
you know its not always about how long you've walked ,how many times you've called,how many miles you drove..or even how many times you visited me lyin there in a phsych ward...its just something else...
Thinkin about you listening to those beautiful music and when i'm on that motorbike riding looking at the see, feeling the heat and hearing the wind and the cicadas....well, i was thinkin about you at those beautiful times and it wasn worth more than a phonecall in my opinion but you see, my opinion is not always what you want to see.I see it now

I'm sorry if i made you feel worthless..not loved or not loved enough, i loved you more than anything , i still do,but you see we have to make tough decisions sometimes...and i see you have made yours...i'll always be there for you ,you know that, but less and less by the day ...thats how you want it..Maybe to maintain your life with the ones you're living it with or you're tryin to find some other way or you're just escaping from yourself...me being the bad girl ledding you to drink more,you being the bad girl ledding meto drink more...,it just didnt happen whatever we did and we did fight, to the death.. I know.
Dont be sad.It'll all turn out beautifully i believe. We both layed our beds, and now we're gonna sleep in it.

I love you.
G.